Søk

 

BarnehagerBarnehager er veldig velkommen i Bergen Kunsthall! Vi tilbyr omvisning med formidler til barn under skolealder. Til hver omvisning lages en tilrettelagt aktivitet med utgangspunkt i utstillingen som vises. Vi ønsker å vise barn at samtidskunsten kan være både morsom og aktiviserende, og at den kan åpne opp for undring og nye tanker. Alle våre formidlingsprogram er gratis for barnehager.


For påmelding, eller mer informasjon om programmet, kan dere ta kontakt med Hilde Marie Pedersen, Rasmus Meyers allè 5, 5015 Bergen,
tlf. 94015056 eller e-post:

Dager: Mandag - fredag kl. 08:30 - 16:00

The Ocean. 30. august - 29. oktober Utstillingen The Ocean tar for seg Bergens tilknytning til havet, og hvilke følger det har hatt for byen, samt en utforskning av havet generelt. Vi skal utforske utstillingen!
Tid 1 t

Hvilken betydning har havet hatt og har for Bergen? Hvor godt kjenner vi til historien bak de ulike stedene byen vår består av? The Ocean handler om Bergens tilknytning til havet, med hele 27 kunstnere som på ulike måter har brukt tid på å utforske dette. Utstillingen vil undersøke hvordan byens identitet er knyttet til sjøfart, handel, vann, arkitektur med mer, og vil være interessant for alle som ønsker en dypere innsikt i byens historie. Byens beliggenhet ved havet har vært bestemmende for byens utvikling gjennom utveksling og kontakt med omliggende distrikt, andre landsdeler, Europa og resten av verden. Store deler av vår historie er skrevet rundt hendelser knyttet til sjøen! Utstillingen The Ocean vil fylle hele Kunsthallen, men den vil også okkupere flere steder ute i byen.

 

Bli med å utforske skulpturene i Byparken! Tid: 45 min - 1t

Bergen Kunsthall er plassert midt i Byparken i Bergen, omgitt av mange skulpturer som man gjerne går forbi daglig uten egentlig å se dem. Alle har sin historie, og flere av dem viser også til vår by sin historie. Gjennom en tur i parken rundt Lille Lungegårdsvann skal vi bli nærmere kjent med flere av skulpturene, samt kunstnerne bak. Det er flere kjente norske kunstnere som står bak utformingen av skulpturene, blant annet Arnold Haukeland, Gustav Vigeland og Knut Steen er representert her. Skulpturene i parken viser en utvikling fra den helt tradisjonelle skulpturen til den modernistiske, noe vi også skal ta for oss. Vi skal i tillegg snakke om offentlig skulptur generelt, og litt om debatten som alltid oppstår når det gjelder utsmykking i byen. Dette er også en fin åpning for et videre arbeid om Bergens historie, eller barna kan ta for seg en av skulpturene og jobbe videre med skulptur og kunstnere i barnehagen.

 


Til toppen