Barnehager

For påmelding, eller mer informasjon om programmet, kan dere ta kontakt med Hilde Marie Pedersen, Rasmus Meyers allè 5, 5015 Bergen,
tlf. 94015056 eller e-post: formidling@kunsthall.no
Dager: Mandag - fredag kl. 08:30 - 16:00
Tid 1 t
Jef Geys (Belgia, 1934-2018) var både kunstner og pedagog. I mange år jobbet han som lærer, og brukte kunsten som en viktig del av undervisningen. Samtidig trakk han inn hverdagslivet sitt og andres i kunsten sin, og har laget kunstverk som viser lokale planter fra byen han bodde i, og en video kalt «Hva skal vi ha til middag i dag», som viser ulike familier som spiser middag hjemme hos seg selv. Alt det som fantes i hans nærhet, og som skjedde i hans nabolag, kunne bli en del av hans kunst. Han var oppriktig interessert i barns forståelse av kunstverk, av verden, og hvordan de tilegner seg ny kunnskap. Men Geys laget like gjerne fargeleggingsbøker for voksne, og papirutklippsdukker med klær. Utstillingen vil vise flere av hans fotografier, tegninger og malerier, blant annet hans bilder av dyr og planter. Den vil også fokusere på relasjonen kunst og læring, noe vi skal snakke mer om i omvisningen i utstillingen før tilhørende verksted.
VERKSTED:
Verkstedet vil reflektere over Jef Geys metoder med å knytte kunst, hverdag og læring sammen. Vi vil fokusere på det som er spesielt med Bergen når det gjelder dyr og planter gjennom tegning.
MÅL:
Barna skal få en bedre forståelse for sammenhengen mellom kunst og det hverdagslige, mellom kunst og det vi omgir oss med hver dag. Forholdet mellom kunst og læring vil bli diskutert.
Bergen Kunsthall er plassert midt i Byparken i Bergen, omgitt av mange skulpturer som man gjerne går forbi daglig uten egentlig å se dem. Alle har sin historie, og flere av dem viser også til vår by sin historie. Gjennom en tur i parken rundt Lille Lungegårdsvann skal vi bli nærmere kjent med flere av skulpturene, samt kunstnerne bak. Det er flere kjente norske kunstnere som står bak utformingen av skulpturene, blant annet Arnold Haukeland, Gustav Vigeland og Knut Steen er representert her. Skulpturene i parken viser en utvikling fra den helt tradisjonelle skulpturen til den modernistiske, noe vi også skal ta for oss. Vi skal i tillegg snakke om offentlig skulptur generelt, og litt om debatten som alltid oppstår når det gjelder utsmykking i byen. Dette er også en fin åpning for et videre arbeid om Bergens historie, eller barna kan ta for seg en av skulpturene og jobbe videre med skulptur og kunstnere i barnehagen.