Søk
Publikasjoner
Giorgio Griffa Works: 1965 – 2015
Besøk vår bokbutikk INK, eller send e-post til for spørsmål om publikasjoner.

Denne monografien er utgitt i anledning en utstillingssyklus dedikert til Giorgio Griffas (Torino, 1936) arbeid (Centre d’Art Contemporain, Genéve; Museu de Arte Contemporanea de Serralves, Porto; Bergen Kunsthall; og Fondazione Giuliani, Roma), og gjennom nye tekster av Andrea Bellini, Luca Cerizza, Laura Cherubini, Martin Clark, Suzanne Cotter, og Chris Dercon, en samtale mellom Griffa og Hans Ulrich Obrist, et utvalg av kunstnertekster, samt en kronologi utarbeidet av Mariann Vecelliio, søker boken å belyse det mangfoldige særpreget og den enestående rikholdigheten i Griffas malerier.

"Giorgio Griffa er blant de minst kjente Torino-baserte kunstnerne fra Arte Povera-generasjonen, ennå en dyrebar ’hemmelighet’ som byen Torino på sin sedvanlig diskrete og overlegne måte, har klart å holde hemmelig – i dette tilfellet i nærmest et halvt århundre. Det var særlig én gruppe med unge kunstnere fra denne byen, som i kjølvannet av etterkrigstiden bidro til å skrive andre halvdel av 1900-tallets europeiske kunsthistorie. Sammen med i dag universelt høyt anerkjente personer som Alighiero Boetti, Giuseppe Penone, Giulio Paolini, Giovanni Anselmo, Michelangelo Pistoletto, Gilberto Zorio, samt Mario og Marisa Merz, fantes også flere ledende kunstnere i Torino, som først i senere tid har begynt å få den internasjonale oppmerksomhet som de fortjener.

Blant disse tenker jeg på Piero Gilardi, Gianni Piacentino, Carol Rama, Salvo, og Aldo Mondino, men også på den eksentriske og eklektiske Carlo Mollino. Griffa var blant de mest diskrete og isolerte innenfor denne gruppen av unge kunstnere i kretsen rundt Sperones galleri. Mens hans følgesvenner fra midten av sekstitallet hovedsakelig orienterte seg mot skulptur- og installasjonskunst, har Griffa primært interessert seg for maleriet.”
– Andrea Bellini

Giorgio Griffa. Works: 1965-2015
Publisert av Mousse Publishing, 2015.
Artist: Giorgio Griffa
Redaktør: Andrea Bellini
Tekst: Andrea Bellini, Luca Cerizza, Laura Cherubini, Martin Clark, Suzanne Cotter, Chris Dercon, Hans Ulrich Obrist
Design: Marco Fasolini, Fausto Giliberti, Matteo Gualandris, Niki Leck, Massimiliano Pace, Francesco Valtolina.
ISBN: 978-88-67491-33-9
Sider: 240
Språk: English
Pris: 300 kr

Til toppen