Søk
Utstillinger
Bergen Kunsthall åpner sine utstillinger igjen torsdag 14. mai 11:00! Kjære medlemmer og venner av Kunsthallen,

Dette har vært noen vanskelige uker for oss alle. Vi har savnet å kunne dele våre utstillinger og vårt live-program med deg. I den siste tiden, og i en situasjon som endret vår virkelighet dramatisk, har vi jobbet hardt med å utvikle og bruke alternative måter å presentere vårt program på. Men fremfor alt har vi vært opptatt av tryggheten til venner og familie og de mest sårbare delene i samfunnet vårt, både her i Norge og i utlandet. Og det er vi fortsatt.

Vi er takknemlige for at situasjonen sakte men sikkert endrer seg, og for at vi kan åpne dørene til våre utstillinger igjen denne uken!

Torsdag 14. mai vil vi igjen åpne våre to utstillinger med Simone Fattal og Adelita Husni-Bey for besøkende. Disse to utstillingene måtte stenge før tiden i mars, så vi er svært glade for nå å kunne forlenge utstillingsperioden frem til 16. august. Utstillingene tar opp spørsmål som er blitt enda mer aktuelle og relevante for tiden vi lever i, og er åpne tirsdag – søndag, 11:00 – 17:00.

Festspillutstillingen 2020 med Joar Nango, som opprinnelig skulle ha åpnet torsdag 21. mai på Festpillene i Bergens andre dag, er utsatt til september. Joar Nangos utstilling åpner 4. september og står frem til 8. november.

Vi har planlagt gjenåpningen nøye og innfører nødvendige tiltak for å sikre at både våre besøkende og våre ansatte til enhver tid er trygge. Du finner mer informasjon om våre tiltak og rutiner her. Vi vil kontinuerlig overvåke situasjonen og justere vårt program og våre tiltak når det blir mulig eller ved behov.

Samtidig forsetter vårt program med live-strømming av arrangementer. I de kommende ukene vil vi presentere foredrag og debatter, konserter, en ny serie med kunstner-samtaler med Bergensbaserte kunstnere, samt opplesninger fra internasjonale forfattere og poeter. Vi fortsetter også vårt samarbeid med de mange gode initiativene og arrangørene i byen vår gjennom å dele og presentere deres live-strømmer.

Sett av datoen for første del av Festspillutstillingen i kalenderen din! 23. mai starter sendingene av Joar Nangos tre-delte TV-serie om “arkitektur etter kapitalismens fall”: Post-Capitalist Architecture TV #1-3. Serien er produsert av Bergen Kunsthall og blir vårt bidrag til Festspillene i Bergen sitt online-program. Premieren på de tre episodene er satt til lørdag 23. mai 16:00, mandag 25. mai 08:00 og tirsdag 2. juni 21:00, men vil også være tilgjengelige i opptak på nettet frem til utstillingen åpner i september.

I tillegg vil vi også snart åpne opp igjen med mindre live-arrangementer på Landmark, for et begrenset antall besøkende, i henhold til regelverket og hvordan vi trygt kan få alle tiltak på plass. Hold deg oppdatert på vår hjemmeside eller i sosiale medier.

Nylig brukte vi våre sosiale-mediekanaler for å ta en kikk tilbake i arkivet vårt, og har delt bilder og materiale fra tidligere prosjekter og utstillinger. Vi synes at dette har vært spennende og gøy, og håper det har vært et interessant tilbakeblikk i vår historie. Vi fortsetter med disse tilbakeblikkene, sammen med utvalgte tips og prosjekter, og vårt eget utstillings og arrangementsprogram.

Landmark Kafé er åpen hver dag, mandag til søndag, 11:00 – 17:00 og tilbyr lønsj, kaffe eller et glass vin.

Alt vi gjør på Kunsthallen, gjør vi sammen. En hovedprioritet mens vi har vært stengt har vært å holde alle våre ansatte i jobb og å overholde avtaler med kunstnere og samarbeidspartnere. Vi er klar over at vi har vært i en privilegert situasjon som har kunnet gjøre det i denne tiden, og med dette følger også et ansvar.

Støtt og hjelp alle de som trenger vår solidaritet nå!

Vi gleder oss til å se deg igjen!
- Axel Wieder, direktør ved Bergen Kunsthall

Til toppen