Søk
Arrangement
Amalie Stalheim Festspillene i Bergen   Sal I - IV  Konsert


Amalie Stalheim fremfører Nordheims cellosalme uten ord, omgitt av Elisabeth Haarrs Festspillutstilling.

Merk: På grunn av de gjeldende begrensinger må alle, også medlemmer og gratisbilletter, forhåndsbestille her. Begrenset kapasitet.

I Bergen Kunsthall skal cellist Amalie Stalheim fremføre Clamavi av Arne Nordheim (1931–2010), som ville vært 90 år i år. Stykket er inspirert av Salme 141, Herre, jeg roper til deg. Skynd deg å hjelpe meg, og ble spilt i Nordheims begravelse.

Clamavi er det eneste stykket komponisten skrev for solo cello. Verket er blitt beskrevet som en salme uten ord, der celloen synger som om den var et menneske, og krever både teknisk briljans og stor følsomhet fra artisten.

Amalie Stalheim er en del av mentorprogrammet Crescendo, og har spilt på Festspillene en rekke ganger. I 2018 vant hun den svenske solistkonkurransen Solistpriset. Juryen uttalte at «hennes tekniske briljans går hånd i hånd med respons og personlig uttrykk, og vi håper hun vil forherlige verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner av unge musikere.»

Konserten foregår i Bergen Kunsthall, der årets festspillutstiller, tekstilkunstneren Elisabeth Haarr, viser et stort antall nye arbeider i kombinasjon med et utvalg sentrale verk fra hele karrieren.

Ikke møt opp dersom du føler deg uvel eller har symptomer på luftveisinfeksjon. Vi minner ellers alle om 1-metersregelen, god håndhygiene og bruk av munnbind når avstand ikke kan opprettholdes for å hindre smittespredning.

Til toppen