Søk
Arrangement
Elisabeth Haarr boksignering   Sal I - IV  Boklansering


I forbindelse med Elisabeth Haarr's Festspillutstilling publiserer Bergen Kunsthall en ny bok som dokumenterer store deler av Haarr's kunstnerskap. Lørdag 7. august inviterer vi til en uformell boksignering. Elisabeth Haarr vil være til stede og tilgjengelig for signering.

Lanseringspris 6. - 8. august 260,- (ord. 360,-)

Elisabeth Haarr har gjennom mer enn 50 år vært blant våre mest betydningsfulle kunstnere. Siden slutten av 1960-tallet har hun arbeidet med tekstil innenfor en rekke ulike uttrykk; fra tidlig eksperimentering med billedvevens potensiale som moderne billedkunst, til politiske arbeider med aktivistisk budskap på 1970-tallet, og senere skulpturelle installasjoner av tepper, faner, figurer og draperier. Haarrs kunstnerskap utgjør et vesentlig bidrag til resepsjonen av tekstil som materiale på dagens kunstfelt. I dag fremstår hennes bearbeiding av temaer som feminisme, antifascisme og miljøvern like aktuelle som for 40 år siden.

Den omfattende boken på 480 sider inneholder nye tekster av Are Blytt, Elisabeth Byre, Cecilie Løveid, Steinar Sekkingstad, og en samtale mellom Elisabeth Haarr og kunstner Eline Mugaas. Boken gir ulike innganger til Haarr's varierte kunstnerskap, og er rikt illustrert med dokumentasjon av arbeider fra ulike deler av karrieren, inkludert nye verk som ble laget til Festspillutstillingen. I tillegg inneholder boken research-materiale, prosessbilder og materiale som viser til Haarrs arbeidsprosess, inspirasjonskilder og bakenforliggende referanser.

Gjennom sitt arbeid med tekstil er Elisabeth Haarr oppmerksom på fotografiets begrensede evne til å gjengi materialenes fysiske og taktile kvaliteter. Mange av verkene i boken er derfor dokumentert i ulike kontekster, ofte utenfor Haarrs hus og arbeidssted i Kristiansand, hvor verkene inngår i en arbeidssituasjon og hvor dagslys, vær og vind bidrar til å vise tekstilarbeidene på andre måter enn i det nøytrale utstillingsrommet. I Haarrs utstillinger understrekes de samme aspektene i måten verkene monteres i rommet, fritt hengende fra taket og ikke festet til en vegg. Flere ikoniske fotografier av Haarrs arbeider viser da også arbeidene i friluft, på utsiden av utstillingsbygg eller mellom trærne i Haarrs egen hage.

Redaktører: Axel Wieder, Steinar Sekkingstad, Mai Lahn-Johannessen.
Design: Parabol Studio
Publisert av: Bergen Kunsthall og Sternberg Press
Original pris: 360 NOK
Spesialpris 6.- 8. august: 260 NOK

Ta vare på deg selv og andre. For å hindre smittespredning minner vi alle på om å holde 1-meters avstand og god håndhygiene. Vi anbefaler alle å bruke munnbind når de besøker utstillingen. Ikke besøk utstillingen dersom du føler deg uvel eller har symptomer på luftveisinfeksjon.

Til toppen