Søk
Arrangement
UTMARK PRESENTERER: JACK ROSE (US) OG TINDRA (NO) Landmark  Klubb


Dato: Tirsdag 9 desember
Tid:21.00
Billetter: 50 kr
Arrangør:Utmark
Til å avslutte 2008-sesongen av Utmark er vi er svært glade for å kunne presentere en unik konsertkveld med to ulike representanter for den levende folkemusikken og en eksperimentell videreføring av ulike typer tradisjonsmusikk. Unge norske musikeres uhøytidlige omgang med folkemusikk, og amerikanske undergrunnsartister som blander improvisasjonsmusikk med amerikansk folk og østlig inspirasjon, kan kanskje sees i lys av hverandre. Til denne kvelden har vi i alle fall hentet ypperlige representanter fra begge kanter.

Amerikanske Jack Rose er blant de fremste av dagens gitarister som viderefører arven fra legender som John Fahey og Robbie Basho. Sammen med andre kontemporære foredlere av gitartradisjonen, som for eksempel Steffen Basho-Junghans, James Blackshaw og Glen Jones, er Jack Rose nærmest en kultfigur i kretser som interesserer seg for den nye folkinspirerte alternativmusikken. Rose har utviklet en helt særegen stemme innen dette landskapet, der amerikansk blues og folk møter tradisjonell finger-picking, inspirasjon fra østlig musikk og minimalistisk komposisjon. Fra mesterlig fremført ragtime til meditative, dronebaserte lydlandskaper frembrakt på en akustisk 12-strenger, er Roses konserter alltid en intens lytteropplevelse. Jack Rose har en lang rekke utgivelser bak seg, både solo, og sammen med blant andre det glimrende støy-/dronebandet Pelt, som Rose er fast medlem av.

Trioen Tindra består av Åshild Vetrhus, Irene Tillung og Jorun Marie Kvernberg. Tindras musikk spenner fra tradisjonelle sanger og slåtter i egne arrangementer, til egenkomponerte låter med tekster av ulike norske lyrikere som Jan Magnus Bruheim og Ragnar Hovland. Med akkordeon, vokal og fele formidler trioen det norske folkemusikkspråket gjennom fantasifulle arrangementer i spennet mellom det vakre, følsomme og det sprudlende energiske.

UTMARK ER BERGEN KUNSTHALLS KONSERTSERIE PÅ LANDMARK
Allerede i januar er vi tilbake for fullt. Første konsert i 2009 blir med
BORBETOMAGUS (US), 13. Januar.

UTMARK: Landmark, Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5, 5015 Bergen
www.kunsthall.no - +47 55559310
Til toppen