Søk
Arrangement
BRAK   Landmark  Klubb


Brak bransjetreff – musikkmiljøet møter scenekunstmiljøet. I vår hadde Brak en rekke meget spennende og interessante bransjetreff hvor det ble skapt møteplasser for musikkmiljøet og de andre kulturmiljøene i Bergen.

Bransjetreffene ble svært godt mottatt fra alle kulturmiljøene, og vi har derfor valgt å fortsette treffene en gang i måneden på Landmark gjennom hele høsten.
De miljøene vi setter fokus på er design, scenekunst, film og media. Det er mye som skjer innenfor alle disse miljøene, og samarbeidene blir bedre og bedre. Men vi kan alltids bli enda bedre, derfor inviterer vi til møteplassen Landmark for å se hvor vi kan bli flinkere til å samarbeide og forhåpentligvis skape bedre relasjoner mellom musikkmiljøet og de andre miljøene i byen.

Den 30. september avholdes det andre bransjetreffet i høst, hvor musikkmiljøet skal møtes scenekunstmiljøet! Kvelden er et samarbeid mellom Brak og Proscen.

Denne kvelden har vi rett og slett utfordret Bergen Impro Laug fra scenekunstmiljøet og Ugress (aka Gisle Martens Meyer) fra musikkmiljøet til å sette sammen en liten forestilling. Denne oppgaven har de hatt liten tid på å forberede, de har frie tøyler til hva de kan presentere og det tas i bruk minimalt med scenografi. Hva de har tenkte å gjøre vet vi ikke, så dette blir like spennende for oss som for dere som kommer!

Ideen bak er å vise et eksempel på hvordan et samarbeid mellom aktører fra musikk og scenekunsten kan utarte seg, og at slike samarbeid kan oppstå ganske spontant. Sentrale spørsmål man kan stille seg rundt dette er hva som kreves fra de forskjellige aktørene for at et samarbeid skal lykkes? Hvordan kan man utdype og fremheve et stykkes (teater eller musikk) budskap og uttrykk ved bruk av hvert fags virkemidler? I hvor stor grad bør være åpne for kompromiss i slike samarbeid? Møt opp for en god diskusjon og få gode innspill til hvordan man kan utnytte potensialet i møtet mellom musikk og scenekunst!Om Bergen Impro Laug (BIL):
Bergen Impro Laug har eksistert og levert kontinuerlig improvisasjonsteater siden 2003. Gruppen har totalt 8 aktive medlemmer som i ulike konstellasjoner gjør faste teatersportforestillinger på Ole Bull Scene annenhver søndag.

Improvisasjonsteater er en uhemmet genrelek, og er blitt betegnet som "teatral selvskading". Alt som blir vist på scenen er improvisert og presentert innenfor avklarte regler. Innholdet har oftest et humoristisk preg, enten fordi det blir pakket inn i punchfylt dialog, eller fordi kontraster eller genreblanding gir god situasjonskomikk.

I tillegg til å være en underholdningsform er teatersport også en velbrukt form for skuepillertrening. Gjennom å trene teatersport øver skuespilleren seg opp til å ta sjanser, hjelpe medspillerne, lytte, unngå blokkering og bygge effektive kommunikasjonslinjer.

Om Ugress (Gisle Martens Meyer):
Rundt milleniumsskiftet ble elektronika prosjektet Ugress startet av Gisle Martens Meyer, og bør være et kjent navn for de fleste i musikkscenen i Bergen. Med debuten "Resound" i 2002 fikk han stor suksess bl.a. med låtene "Loungemeister" og "Spider-Man Theme". I dag er Ugress aktuell med sitt fjerde album "Reminiscience" som kom i juni i år.

Gisle Martens Meyer har også jobbet en del med forskjellig filmmusikk. Ugress er kjent for å bruke mange små utdrag fra forskjellige artister og TV-show i låtene sine, og han liker å leke med sjangre og uttrykk.

Gratis inngang!

Til toppen