Søk
Arrangement
Julelotteriet   Landmark  Klubb


Bergen Kunsthall – Bergens Kunstforening har gleden av å ønske velkommen til årets julelotteri søndag 28.november kl 14 00.
Tradisjonen tro er det Kunsthallens gode venn og leder av Rådet, Johan Fredrik Kroepelien, som snurrer tombolaen og som, sammen med direktør Solveig Øvstebø, skal føre arrangementet vel i havn denne første søndagen i Advent.

Bergenskunstnere
I fjor startet vi en tradisjon der vi ønsker å satse på bergensbaserte kunstnere ved innkjøp av verk til lotteriet. Dette gjør vi med en bevissthet om lotteriets lange historie, ettersom det jo var bergenskunstneren I.C. Dahls berømte Bjerk i storm som utgjorde førstegevinsten på Bergens Kunstforenings julelotteri i 1854! I år har vi kjøpt inn verk av både nyutdannede og mer etablerte kunstnere med sete her i byen, og vi håper å dekke et bredt og beskrivende uttrykksfelt gjennom både maleri, grafikk, foto – og kanskje til og med glass!? Fullstendig gevinstliste med kunstnernavn og titler utleveres i døren.

Marcel Duchamp - igjen!
I forlengelsen av Marcel Duchamps tanke om de såkalte ”objets trouvés” (funne objekter), kanskje best illustrert ved hans velkjente urinal fra 1917, som ble snudd opp ned og kalt Fontene, er det mye som tyder på at Kroepelien også i år henter frem både eldre og nyere objekter som kan få revidert betydning som kunstverk i vår sammenheng Enkelte av våre mest trofaste medlemmer har fått i oppdrag å finne både passende og upassende objekter, og dette kan kanskje gi det allerede besynderlige konseptet en ekstra dimensjon!?

Det blir som vanlig trekning på medlemsnumre, og størsteparten av gevinstene er forbeholdt dette. Alle medlemmer får imidlertid også et lodd i døren, slik at vinnersjansene for dem som faktisk befinner seg i salen er sikret. Flere av premiene er satt av til dette. De som melder seg inn på stedet vil få lodd, samt innmeldingsgave i form av bok-/katalogpakke. Merk at besøkende som ikke er medlemmer ikke vil få utdelt lodd i døren. Dette for å sikre medlemmenes eksklusivitet denne dagen. Selve lotteriet vil finne sted i salene, men i tillegg bli overført på storskjerm i Landmark. Slik vil alle kunne få gode plasser, samtidig som hele huset er involvert i lotteriarrangementet.

Omvisning i utstillingene og grafikksalg
Etter lotteriet vil vår formidlingsleder, Hilde Marie Perdersen, vise rundt i utstillingene til hhv Tomo Savic-Gecan (NO.5) og malerne Quaytman, Gambaroff, Krebber og Rayne i storsalene. Det vil også bli grafikksalg i NO.5 med hele 15 % avslag for våre medlemmer. Det vil være nye arbeider av bl a Per Kleiva, Inger Sitter, Rita Marhaug og Anita Tjemsland m fl.

Det blir eget husband, tradisjonelle forfriskninger og en spesielt god førjulsstemning i Bergen Kunsthall – Bergens
Kunstforening denne novemberdagen.

Hjertelig velkommen!

Til toppen