Søk
Arrangement
Plattform   Landmark  Klubb


Sarah McCrory i samtale med Ida Ekblad
I forbindelse med åpningen av Ida Ekblads separatutstilling Poem Percussion i Bergen Kunsthall inviterer vi også til en samtale med kunstneren i foredragsserien Plattform. Ida Ekblad har på kort tid blitt en av våre mest omtalte unge norske kunstnere. Utstillingen i Bergen Kunsthall er den største presentasjonen av hennes kunstnerskap i Norge, og kommer etter en toårsperiode med intens utstillingsaktivitet både i Europa og USA. Som så ofte før arrangerer Plattform et møte mellom kunstner og publikum like i forkant av at utstillingen åpner. Arrangementet gir en unik mulighet til å stifte bekjentskap med utstillingen i lys av Ekblads kunstnerskap og de mange prosjektene hun har gjennomført de siste årene.


Live stream fra Plattform

Den Londonbaserte kuratoren Sarah McCrory vil lede samtalen med Ekblad. McCrory er kurator for Frieze Projects, og har bakgrunn fra både uavhengige og kommersielle gallerier. Inntil nylig ledet hun Studio Voltaire i London sammen med Joe Scotland, og er fortsatt tilknyttet galleriet som kurator. Hun har også arbeidet som kurator ved Swallow Street og som direktør for galleriet Vilma Gold i London.

Til utstillingen publiserer Bergen Kunsthall en katalog med nye tekster av Sarah McCrory og den Dublin-baserte kritikeren Caoimhín Mac Giolla Léith.


Plattform er Bergen Kunsthalls egen serie med presentasjoner, foredrag og debatter med noen av de fremste kunstnere, kuratorer og teoretikere på samtidskunstscenen.

Plattform er støttet av Fritt Ord


--

Gå ikke glipp av åpningsfesten fredag 10. sep kl 20:00!

I anledning åpningen av Ida Ekblad sin utstilling har vi invitert Wendy Yao til å være Dj.

Wendy Yao er DJ og musiker som har spilt i forskjellige punkbands på 90-tallet, som Emily´s Sassy Lime på Kill Rock Stars Records. I flere år har hun vært radiovert i et lokalt radioshow i Nor-California og har vært Dj ved blant annet Wildness Club og Boredoms´88 Boadrum i Los Angeles. Wendy Yao grunnla og eier Ooga Booga Store i Chinatown in Los Angeles, der hun har spesialisert seg på kunstbøker, musikk og design siden 2004.

Lørdag 11. sep fra kl 12:00 får du en unik sjanse til å få se på smakebiter fra Ooga Booga Store på Landmark!

Til toppen