Søk
Arrangement
Back to Beat   Landmark  Klubb


The Fleshtones (US)+ Scampi, Chips, Dip & Campari
Billetter: 150kr

The Fleshtones ble grunnlagt i Queens, New York i 1976. De hentet inspirasjon fra sekstitallets garasjerock og rhythm’n’blues og laget sin egen potente miks som de døpte ”Super Rock”. Den første LPen Roman Gods kom i 1982 og er en klassiker som hører hjemme i enhver platesamling med respekt for seg selv. I ’83 Kom oppfølgeren Hexbreaker som av mange regnes bandets absolutt beste.

På sin siste plate ”Brooklyn Sound Solution” har bandet fått med seg ingen ringere enn Lenny Kaye, blant annet kjent for å ha gitt ut den originale Nuggets-samlingen og som fast gitarist i The Patti Smith Group. Platen har en overvekt av instrumentaler og covere og ligger nærmere god gammeldags rhythm’n’blues enn det vi er vant til fra The Fleshtones. Alle som har vært så heldige å oppleve The Fleshtones live vet at dette er noe en ikke bør gå glipp av.

The Fleshtones har turnert og gitt ut plater mer eller mindre kontinuerlig siden oppstarten. Bandet har skiftet ut noen medlemmer med årene, men beholdt kjernen bestående av Peter Zaremba (vokal, keyboard, munnspill), Keith Streng (gitar) og Bill Milhizer (trommer). Bassist Ken Fox har vært med siden platen Powerstance i ’92. Bandet fikk en oppsving i oppmerksomhet etter at de signerte med plateselskapet Yep Roc i 2003, og har siden da gitt ut sterke plater som Do You Swing?, Beachhead og Take a Good Look og vist at The Fleshtones er like tøffe som noensinne.

Back to Beat er ikke så rent lite stolte over å kunne ønske garasjerockpionerene og kongene av Super Rock velkommen til Landmark 9. juni. For den fulle Fleshtones historien anbefales biografien Sweat: The Story of the Fleshtones, America’s Garage Band eller man kan se dokumentaren Pardon Us for Living but the Graveyard Is Full.

Til toppen