Søk
Arrangement
After School Special   Landmark  Klubb


After School Special presenterer: Sigmund Skard og Ooeee!
Gratis inngang!

Sett i lys av alderen til kunstnerne som tidligere har gjestet After School Special er Sigmund Skard (f. 1952) vesentlig mye eldre enn de andre, fokuserer man derimot på utdannelse og karrierre stiller han likt. Skard var i utgangspunktet utdannet til lærer men etter 15 års praksis forstod han at lærerjobben ikke var noe for han og søkte seg til kunstskolen i Stavanger. I 2009 gikk han ut med en MA fra Kunstakademitet i Oslo, og har siden den gang vært svært aktiv i kunstfeltet. Skard jobber i grenselandet mellom skulptur og performance, stort sett i en minimalistisk og lavmælt form. Han henter frem nye former og egenskaper ved kjent og hverdagslig materiale. Estetikken og materialbruket til Skard minner om Fluxusbevegelsen. Spartansk og lavmælt men samtidig konseptuelt og mektig er stikkord for Skard’s performancer.

Ørjan Amundsen (f.1982) er født og oppvokst i Søgne, utenfor Kristiansand hvor han opprinnelig utdannet seg til murer, nå er han førsteårsstudent ved kunstakademiet i Tromsø. Amundsen tiden har alltid vært musikalsk opptatt, og laget egen musikk og spilt konserter under artistnavnet Dagsrevyen. For After School Special har han slått seg sammen med sørlandets store poet, Terje Dragseth, og under navnet OOEEE vil de sammen fremføre et musikalsk stykke. De har de en grov tilnærming til musikken og Amundsen oppgir støy og punk som relevante stikkord. Personlig synes jeg de beveger seg i noe av det samme landskapet som tidlig Ariel Pink & John Maus.

Vi prøver å blande mye rart.
Med en grov tilnærming. Få akkorder og lite teknikk.
Punk og støy. Ja, kanskje det hadde passet å kalle det punk.
Men det blir misforstått.
Vi spiller litt reggae, litt blues, kanskje litt rap.
Det er vel ganske suggererende til tider. Repeterende.
Og patos. På norsk, på engelsk. På høgnorsk.
Paul Verlaine. Blind Willie Johnson. Gud.
Vi låner samples av Prodigy, Wayne Smith, Ric Cartey, og kanskje Wagner.
Kanskje det hjelper å si at vi er to stykker, med to vokaler, en gitar, en bass, en tromme, og som sagt, samples

- Ørjan Amundsen 26.10.11 -

Før, i mellom og etter vil den bergensbaserte DJ duoen Young Dürums spille plater. Duoen består av Mario Urban Mannsåker og Catalina Aguilera, de er glad i musikk, og mener alle sjangre har noe bra i seg, litt som mennesker. Hva de kommer til å spille er ikke godt og si, alt fra hip-hop til slow-step og 50-talls süperknüllere via 70-talls psychadelia er en vill gjetting som kan se ut til å ha stemt tidligere. En eklektisk aften med andre ord.

After School Special er en serie events hvor intensjonen er å gi publkim et inblikk i hva som skjer på den unge/nyutdannete kunstscenen. ASS konsentrerer seg om en samtidskunstscene som bruker flere utrykksmåter og kunstnere som arbeider sjangeroverskridende. Unge kunstnere i dag er ofte aktive både som billedkunstnere, musikere og innen scenekunst, men presenterer dette ofte innenfor en billedkunstkontekst. ASS legges derfor til fredager på Landmark, og på den måte henvender arrangementet seg til et bredt publikum, også folk som vanligvis ikke går på kunstutstillinger.

After School Special er kuratert av Marthe Elise Stramrud

Til toppen