Søk
Arrangement
Playdate   Landmark  Klubb


Cactus Truck / XYZ
Billetter: 80,- / 50,-

Det finnes vel ikke et bedre tidspunkt for å gjøre litt musikkimport – og hele seks utlendinger skal utfordre og pirre øregangene dine denne nest siste kvelden med Playdate før festivalene tar over byen.

Cactus Truck er tre Amsterdambaserte pønkfrijazzere som liker seg best i bratt og ulendt terreng, med en trommeslager som høres ut som ti – en gitarist som like gjerne bruker bestikk som plekter og en saksofonist med energien til en Texansk bøffel med kaffenerver. Høyt, hardt, fort og drøyt!

John Dikeman (US) – saksofon
Jasper Stadhouders (NL) – gitar/bass
Onno Govaert (NL) – trommer


Fransk-kanadierne i XYZ er feinschmeckere, med sansen for de mest underfundige lydteksturer, og som ved hjelp av ukonvensjonelle midler høflig bråker på et minimalt volum. Fascinerende underfundig improvisasjon som gjør kvelden til en fullendt presentasjon av improvisasjonens ytterpunkter.

Pierre-Yves Martel (CC) – feedback, static
Martin Tetreault (CC) – amplified eq, pick-up,tetronic
Philippe Lauzier (CC) – prepared bassclarinet, motorized bells

PlayDate omfavner all musikk som tar i bruk improvisasjon i en eller annen form – alt fra minimalistisk improvisasjon til støyrock.

Som oftest inviteres to band med ulike konseptuelle utgangspunkt, i et håp om å samle ulikt publikum for å oppleve nye typer musikk og uttrykk. PlayDate har som mål å skape en samlende scene for all forekomst av improvisasjon, hvor sjanger og hype er irrelevant, og musikk og skaperevne står i sentrum!

Til toppen