Søk
Arrangement
Filmpanelet: Putins kyss   Landmark  Klubb


BIFF beklager de tekniske lydproblemene på Landmark som førte til avlysningen av dokumentarfilmen Putins Kiss 2.februar. Vi har derfor bestemt oss for å sette opp en ny visning ikveld. Velkommen.
Gratis inngang!

Filmpanelet:
Putins kyss
Regi: Lise Birk Pedersen, Danmark 2011, 1 t 25 min

Denne avslørende dokumentarfilmen om Putin og hans ungdomsorganisasjon “Nashi” kommer rykende fersk fra filmfestivalen i Sundance til Filmpanelet, som nå har flyttet visningene til Landmark. Ikke bare får vi stifte bekjentskap med en gjeng svært begeistrede ungdommer som reiser rundt i Russland og snakker varmt om sin store leder – vi får også se dem i aksjon mot motstandere av Putin og hans regime.

Vi følger den unge Marsha som i en alder av 19 år møtte Putin og de to omfavnet hverandre hjertelig på en kongress. Etter dette ble Marsha beæret med en medalje som bare er forunt et fåtall personer i russisk samfunnsliv. Hun ble så nærmeste medarbeider og rådgiver for den russiske ungdomsministeren og vi følger henne gjennom flere runder der hun administrerer både statsråden og ungdomspartiet.

Etter hvert går det imidlertid opp for den unge Marsha at kanskje ikke alt er så rosenrødt som hun hadde tenkt og hun begynner å få bange anelser for hva hun er med på. Spesielt da det går opp for henne at en nær venn som er opposisjonell er nær ved å bli drept, begynner hun for alvor å tvile på den bevegelsen hun er en sentral aktør for og hennes motforestillinger bare øker i styrke.

Få med deg en oppsiktsvekkende dokumentarfilm før det russiske valget på ny president finner sted i mars.

Filmpanelet er Bergen internasjonale filmfestivals vorspielmeny som danner opptakten til neste festival i midten av oktober. Her vil vi servere en del aktuelle høydepunkter av filmer vi har nylig stiftet bekjentskap med. Vi vil også invitere eksperter på de respektive områder filmene tar for seg til å komme og holde en innledning – og i noen tilfeller vil vi også forsøke å få regissøren av filmen til å delta.

Til toppen