Søk
Arrangement
Utmark: Pimmon og Alexander Rishaug   Landmark  Klubb


Herrene Pimmon og Alexander Rishaug tar turen til Landmark for å ønske våren velkommen.
Billetter: 80,-

Utmark drar i gang etter påske med en stille aften med mørke droner, langstrakt minimalisme og organisk elektronikk.

Pimmon er Paul Gough, og han er fra Australia. Siden tidlig på åttitallet har han holdt på med sin særpregete ambientmusikk, men det var først rundt 2000 at han fikk sitt velfortjente gjennombrudd. I dag regnes Pimmon som en av de mest nyskapende utøverne innen sjangeren. Goughs musikk er en kombinasjon av pop, minimalisme, eksotiske droner og feltopptak og gir en massiv, fengslende og utfordrende lytteropplevelse.
Pimmon har gitt ut et titalls plater på renommerte selskap som Ritornell, Staalplaat, Tigerbeat6, Sirr, Lucky Kitchen og Fat Cat. Han har samarbeidet med folk som Fennesz, Keith Rowe og Oren Ambarchi. Han spiller også i bandet Mandala Trap med Jeff Burch.
Gough arbeider som lydtekniker ved ABC Radio National i Sydney, hvor han også har et musikkprogram som heter Quiet Space.

Alexander Rishaug er lydkunstner og musiker med bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim. Med minimalistiske og repetitive figurer utforsker han toner og teksturer basert på hverdagslyd og klimpring på gitar, orgel eller piano. Akustisk og digital lyd blir blandet slik at utgangspunktet kan være vanskelig å spore. Resultatet er alltid et detaljrikt og suggererende lydbilde. I Rishaugs musikk finner man et varmt lydbilde som viser hans personlige innsats som en singer/songwriter mer enn en laptop-musiker.


Bildet viser Alexander i Japan og er tatt av Espen Sommer Eide.

Rishaug var en del av impro-kollektivet ARM (1996 – 2006) sammen med Arne Borgan og Are Mokkelbost. De samarbeidet med artister som Håkon Kornstad, Martin Horntvedt, Ingar Zach, John Hegre, Jørgen Træen og Toshimaru Nakamura . Som soloartist har han samarbeidet og opptrådt med velkjente Utmark-navn som Espen Sommer Eide, Haco, Lasse Marhaug, Andreas Meland, Ivar Grydeland, Tape, Daniel Meyer Grønvold, Ole Henrik Moe og Kari Rønnekleiv, samt Thomas Ankersmit, Elin Vister og Erik Skodvin.

Til toppen