Søk
Arrangement
Nedfall: Losing Darkly   Landmark  Klubb


Losing Darkly, 2012, Duncan Higgins i samarbeid med Ken Hyder og Fred Perkins.
40 min.
Nedfall er Bergen Kunsthalls egen serie for film- og videokunst og produseres i samarbeid med Bergen Filmklubb. Tor-Finn Fitje fra Bergen Filmklubb har til denne visningen invitert Duncan Higgins til å vise sin nyeste film, Losing Darkly, på Landmark som dermed vil ha sin verdenspremiere her.

Den engelske multikunstneren Duncan Higgins, født i 1963, har hatt sin base i Sheffield siden 1990. Han er også tilknyttet Kunsthøgskolen i Bergen, hvor han underviser regelmessig. De siste årene har han jobbet i Russland med sitt stadig voksende verk Unloud. Prosjektet videreutvikles fra utstilling til ustilling, og består i dag av nærmere syvhundre ojlemaleri, en bokpublikasjon og en helt ny film, Losing Darkly.

Losing Darkly er delvis fakta og delvis fiksjon, delvis en kjærlighetshistorie og delvis en spøkelseshistorie. Selv har Duncan Higgins omtalt den som en nærmest malerisk film, en slags sannhetsreportasje om noe som aldri har funnet sted. Filmen er laget i nært samarbeid med Ken Hyder som har laget lyden og Fred Perkins som står for klipp. Det du finner i Losing Darkly er ekko av plasser, mennesker og minner. Filmen er konstruert av en rekke stillbilder som er fjernet fra deres opprinnelige kontekst og gjort ugjenkjennelige slik at de fremstår som illusjoner, brutt ned, fragmentert og vevd inn i et nytt narrativ. Bildene er delt opp i biter, gjenbrukt og presentert på nytt. Filmen undersøker selve strukturen til filmspråket som et vitnesbyrd: lyd, bilde og tid.

http://www.myspace.com/kenhyderdrums

Inngang: Gratis for medlemmer av Bergen Filmklubb/Bergen Kunsthall, 40,- for andre.Til toppen