Søk
Arrangement
1982, Grønvold/Laastad Playdate   Landmark  Konsert


Velkommen til eit nytt år med Playdate. Vi køyrer igang med fem av Norges meir kreative musikere. To av dei i ein duo, tre av dei i kanskje Norges fineste band.

1982
Det finnes mange forskjellige trioer: «power-trioer», pianotrioer og klavertrioer osv. Det mest distinkte med 1982, trioen bestående av Nils Økland, Sigbjørn Apeland og Øyvind Skarbø, bortsett fra den unike instrumenteringen hardingfele, trøorgel og trommer, er empatien gruppen som helhet fremviser. Hypersensitiviteten hvert medlem responderer på de andres bidrag med. Denne trioen søker åpenbart mot et felles mål, uansett hvor obskurt eller ukjent dette målet måtte være. En slik ekstrem årvåkenhet overfor endringer i stemning og nyanser i hver eneste (totalt improviserte) fremføring er sjelden i enhver type musikk. 1982 har gjort dette til sin signatur.

Nettopp fordi 1982 har en så enestående signatur, identitet og lyd, kan de gjøre hva de vil. Normale stil- og sjangerkonvensjoner, format og varigheter mister all betydning: Det de produserer er uansett først og fremst 1982-musikk. Alt de gjør er forankret i de tre musikernes sterke personligheter og deres respekt for trioen som en egen enhet.

Nils Økland - Hardingfele
Sigbjørn Apeland - Trøorgel
Øyvind Skarbø - Trommer


Grønvold/Laastad
En gitar og tromme-duo, som hverken er storslagen eller tight. Fokuset er ikke nødvendigvis på å spille “sammen”. Få eller ingen duppedingser. Låter som om Booker T and the Mgs setter fra seg instrumentene og har glemt å skru ned volumet først. En trommestikke som blir lagt ned, en gitarstreng som kommer borti noe

Daniel Meyer Grønvold - Gitar
Kyrre Laastad - Trommer

Til toppen