Søk
Arrangement
Perfect Sounds Forever #7 Julie Byrne (US) + Nadia Reid [NZ]   Landmark  Konsert


Perfect Sounds Forever presenterer:

JULIE BYRNE (US) + NADIA REID (NZ)

Landmark / 6.september / 20.00 / https://perfectsounds.ticketco.no/

JULIE BYRNE:
Tidligere i år ga Julie Byrne ut sitt andre album «Not Even Happiness» til strålende anmeldelser. På albumet tar den stadig reisende artisten i levende detalj for seg det som ellers ville gått tapt på veien; travle dinere i veikanten, stjernene over USAs ørkenen, California-kystens markblomster, forandringens slit, og kjærlighetens uløselige mysterier. Med stemningsskapende instrumentering og forsiktig elektronisk utbrodering av Byrne’s utradisjonelle gitarstemminger og fingerplukkende melodier, er det en mer selvsikker skapning enn 2014-debuten «Rooms With Walls And Windows». Live hypnotiserer hun både klubblokaler og festivalscener med stemmen og det varme nærværet sitt.

NADIA REID:
De siste årenes plateutgivelser innen folk- og americanasjangeren har bydd på mange fine overraskelser, flere av dem fra “down under” i Australasia. En av de aller fineste blant disse, kom fra Nadia Reid – et ungt låtskrivertalent fra New Zealand med en særledes vakker og uttrykksfull stemme.

Nadia Reid er født i Auckland, men vokste opp i Port Chalmers – en liten “havneforstad” til byen Dunedin på sørvestsiden av Sørøya. Etter high school flyttet hun lenger nord til Christchurch hvor hun spilte på folk-klubber og lot seg inspirere av stedets aktive americana/folk/indie-miljø. Nadia hadde begynt å klimpre på gitaren som femtenåring, men det var først da hun nærmet seg 20 at låtskrivingen virkelig ble tatt på alvor.

Debutalbumet, “Listen To Formation, Look For The Signs”, har høstet mange lovord og overveldende fine anmeldelser – fra hjemlige lokalpresse til New York Times og britiske magaziner som MOJO og Uncut og tidligere i år kom "Preservation", også den til strålende anmeldelser Mange sammenligner henne med artister som Laura Marling og Gillian Welch. Produsent og lydtekniker Ben Edwards hos Lyttelton Records har betydd mye for 24-åringens kunstneriske utvikling, og platen er blitt til i hans hjemmestudio, The Sitting Room.

Nadia Reid henter inspirasjon overalt – fra dagliglivets hendelser, emosjonelle gleder og traumer, til landskapene og havet som omgir henne. Låtene er velkomponerte, og debutanten Nadia Reid viser seg frem som en imponerende moden, selvsikker og reflektert artist.

Til toppen