Søk
Arrangement
Terre Thaemlitz Live concert + Q&A of 'Lovebomb/Ai No Bakudan’   Landmark  Kunstnersamtale, Konsert


Onsdag 17. oktober
20.00
gratis
arrangementet foregår på engelsk


Bergen Kunsthall ønsker den legendariske multimedieprodusenten, forfatteren og DJ’en, Terre Thaemlitz (Tokyo, Japan), velkommen til å gjøre en rekke forestillinger som utforsker betydningen av gjestfrihet, stillhet og hemmelighold som verktøy for sosial organisering.

Den andre kvelden vil Thaemlitz gjøre en sjelden liveopptreden - en miks av forelesning, lyd og video - fra hennes album 'Lovebomb / Ai No Bakudan'. (2003).

'Lovebomb / Ai No Bakudan' er en analyse av kjærlighet som en kulturell mekanisme som muliggjør ellers uakseptable voldshandlinger, som demonstrert av vold i hjemmet, en terrorists kjærlighet for sin sak og Amerikas hevngjerrige kjærlighet til frihet...

Digitalt behandlede ordprøver forteller ulike scenarier av global vold - fra en posthum forening av røttene til italiensk futurisme og lynsjingen av tre svarte menn i Terres hjemby i 1906, de sosiale overgrepene og forsømmelsene som ble utøvd mot de overlevende fra atomsprengningene i Hiroshima og Nagasaki, til Terres personlige post-queer-bashing-traumer. Skarpe videoredigeringer av animasjonen, collageer og funne opptak, tilfører nye lag av dybde og mørk humor til lydprosjektet "Lovebomb".

Etterfulgt av en Q&A med Terre Thaemlitz.

Etter ønske fra kunstnerne vil det ikke være mulig med video- eller lyd-dokumentasjon fra arrangementet. Et intervju med Laurence Rassel, Terre Thaemlitz og Landmarks kurator, Eva Rowson, vil imidlertid være tilgjengelig online.

Terre Thaemlitz (Tokyo, Japan) er en prisbelønnet multimedieprodusent, forfatter, foredragsholder, lydmikser, lærer, DJ og eier av plateselskapet Comatonse Recordings. Hennes arbeid kombinerer et kritisk blikk på identitetspolitikk; kjønn, seksualitet, klasse, lingvistikk, etnisitet og rase, hvorav hun holder på med en pågående analyse av sosio-økonomien i kommersiell medieproduksjon. Hun har sluppet over 15 soloalbum, samt en rekke 12-tommers singler og videoverk. Hennes tekster om musikk og kultur har blitt publisert internasjonalt gjennom en rekke bøker, akademiske tidsskrifter og magasiner. Thaemlitz har deltatt i paneldiskusjoner i hele Europa og Japan og forelest om ikke-essensialistisk trans-kjønnethet og queerness. Fra januar 2001 har hun bodd i Japan.

----
Del av en rekke av høstens bestillingsverk tar for seg feministiske organisasjonspraksiser og kommunikasjonsmetoder - samt de strukturer som underbygger disse. Tematikken kan kobles til andre deler av Bergen Kunsthalls program, for eksempel Formidling, Unge Kunstkjennere (UKK) (Kunsthallens eget kollektiv av ungdommer), og Landmarks årlige én-natts-festival POEKHALI!.

Supported by Re-Imagine Europe, co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.


Til toppen