Søk
Arrangement
Plattform presenterer: Jan Verwoert om Hanne Borchgrevink   Landmark  Klubb


I forbindelse med Festspillutstillingens åpningshelg inviterer vi til et foredrag om Hanne Borchgrevink med skribent og kritiker Jan Verwoert.
Gratis inngang!

Hanne Borchgrevinks Festspillutstilling er hennes mest omfattende utstilling hittil, og består av utelukkende nye arbeider. For Borchgrevink er det de eviggyldige maleriske problemstillingene som står i fokus. Det handler om formale problemstillinger og vår opplevelse av fargen. Hvordan klinger en gulfarge mot en bestemt grå bunn, og hvordan spilles den samme fargen ut mot en hvit flate i neste maleri. Slik kan repetisjonene gjøres igjen og igjen, med stadig nye resultater. I årets Festspillutstilling kommer dette til uttrykk i et stort antall nye malerier og tresnitt, men også for første gang hos Borchgrevink i større romlige inngrep hvor man som betrakter virkelig blir omsluttet av fargen i konkret og fysisk forstand.

Jan Verwoert bidrar med en ny tekst om Hanne Borchgrevink i katalogen som utgis i anledning utstillingen. I dette essayet skildrer han selve erfaringen av Borchgrevinks malerier, der fargene, lyset og tiden er sentrale elementer. Hans foredrag på Plattform vil også kretse omkring erfaringen av Borchgrevinks malerier.

Se live stream av foredraget fra kl 12:00 her:


Jan Verwoert er en Berlin-basert skribent. I tillegg til å være medvirkende redaktør i Frieze skriver han også for samtidskunstjournaler som Afterall og Metropolis M. Han underviser ved Piet Zwart Institute, Rotterdam, De Appel Curatorial Programme, Amsterdam og Hamidrasha School of Art, Tel Aviv. En bok med hans samlede tekster Tell Me What You Want What You Really Really Want, ble publisert av Sternberg Press/Piet Zwart Institute i 2010.

Plattform er Bergen Kunsthalls egen serie med foredrag, presentasjoner og debatter. Plattform er støttet av Fritt Ord.


Til toppen