Søk
Arrangement
Movie Night: Maestro + Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell   Landmark  Film


Dobbelt-visning: Maestro + Wild Combination: Et portrett av Arthur Russell
19.00 Dørene åpner
19.30 Maestro
21.30 Wild Combination: Et portrett av Arthur Russell
Nikolaj Stavnstrup Rasmussen vil også spille låter utover kvelden

50NOK / 35NOK (Bergen Kunsthalls medlemmer / studenter)
Gratis inngang mellom kl 17.00 og kl 20.00 til utstillingene 'Last Night' av Martin Beck, og 'Bringing Something Back' av Joachim Koester.

I forbindelse med Martin Becks utstilling "Last Night", som dokumenterer de 118 sangene fra David Mancusos New York dance party The Loft den 2. juni 1984, viser Landmark to filmer som undersøker undergrunnen i New Yorks klubbkultur gjennom karakterer som DJ Larry Levan, Paradise Garage Club, og komponist og musiker Arthur Russell.

«Maestro» (2002, dir. Josell Ramos) forteller historien om en gruppe mennesker som søker sammen i et ønske om å leve utenfor mainstream. Gjennom arkivopptak og intervjuer fra New Yorks klubbscene på 1960- 1980-tallet, med særlig fokus på Paradise Garage DJ’en Larry Levan, David Mancuso og Frankie Knuckles, presenterer dokumentaren utviklingen av en dansekultur som var forankret i et kollektivt slektskap, og som belyses av folkene som bidro til å forme den.

«Wild Combination: Et portrett av Arthur Russell» (2008, dir. Matt Wolf) er et absorberende portrett av den banebrytende avantgardekomponisten, cellisten og diskotekprodusenten, Arthur Russell. Før han døde så alt for tidlig av AIDS, i 1992, var Arthur en svært produktiv musiker. Han arbeidet med komponister som Philip Glass, og spesielt på The Kitchen, hvor han også ble musikalsk direktør i 1974. Han oppdaget de frigjørende sosiale og estetiske mulighetene som lå i undergrunns-diskotekene, og under ulike navn - Dinosaur L, Loose Joints, Indian Ocean - produserte han lekende og eksentrisk disko som ble hits i den New York-baserte dansekulturen gjennom 1970- og 80-årene. Filmskaperen Matt Wolf inkorporerer sjeldne arkivsnutter og kommentarer fra Arthurs familie, venner og nærmeste samarbeidspartnere, for å fortelle denne gripende historien.

Til toppen