Søk
Arrangement
Borealis & Bergen Kunsthall things that SHINE and THINGS that are DARK   Landmark  Film, Konsert, Klubb, Borealis


I samarbeid med Joachim Koester og Borealis presenterer vi en kveld med musikk og lyd som utforsker ideer om bevissthetstilstander og ritualer slik de kommer til uttrykk i Koesters utstilling “Bringing Something Back”.

Billetter: 200,- / 150,-

Kvelden åpner med en “liggekonsert” eller “live meditasjon”, som tar utgangspunkt i Koesters nyere arbeid med søvnfremkallende lydinstallasjoner som påkaller fysiske steder og rom i en verden av forestillinger, og som luller deltagerne inn i en kunstnerisk, men ikke-eksisterende visuell verden. Seansene ledes av hypnoterapaut fra New York Shauna Cummins og bygger på nye tekster av Koester. Det hele ledsages av live musikk fra bergensmusikeren Craig Wells.
Det er et begrenset antall plasser på seansene – husk å melde deg på etter du har kjøpt billett til arrangementet!

I samarbeid med den danske kunstneren Joachim Koester fyller Borealis og Bergen Kunsthall denne fredagskvelden med konserter. Alle artistene som bidrar utforsker ideer om altererte sinnsstemninger og ritualer, som også er å finne i Joachim Koesters storstilte utstilling Bringing Something Back. Kunstneren Jenny Berger Myhre stiller med sine brutte kollasjer bestående av feltopptak og stemmefragmenter; US/Navajo Nation-kunstner, musiker og medlem av Postcommodity Raven Chacon, trekker veksler på lydstøyens historie og sosial musikk; og den danske duoen G. E. K. (Gud Er Kvinde) – Johannes Lunds og Maria Bertels alterego – framfører sitt intense verk for improvisert saksofon og trombone. NaEE RoBErts – et av den norske kunstneren Sandra Mujingas mange alias – avslutter kvelden med en performance som vil akkompagnere en spesialvisning av et videoarbeid av Koester ved navn The Place of Dead Roads, i tillegg til et DJ-set fra Mujingas 9Djinn-prosjekt. Bruk kvelden på å bevege deg rundt i bygget, mens du tar inn musikken i hvert eneste rom og opplever Koesters utstilling fra et nytt, sonisk perspektiv.

2030 – Live meditasjon #1 (begrenset antall plasser!), Upstairs
2130 – Live meditasjon #2 (begrenset antall plasser!), Upstairs
2230 – Konsertene starter, hele huset

Baren på Landmark vil være åpen fra 20.30, og du har gratis tilgang på Joachim Koesters utstilling Bringing Something Back, altså er det nok å gjøre hvis du ikke får plass på meditasjonene.

Presentert i samarbeid med Borealis - en festival for eksperimentell musikk.

Til toppen