Søk
Arrangement
Gutu Abera, Kamuflars, Simon Alejandro Jungelen 5 år! Online  Konsert, Klubb


I forbindelse med bursdagen vår (5 år, bby!) og feiringen av vårt femte år med klubbkvelder på Landmark, Bergen Kunsthall kjører vi opp noe spesielt til dere!

Helgen 25-27. feb. teamer vi opp med Bergen Kjøtt og streamer den aller første konserten til norsk-etiopiske Gutu Abera. Det blir altså premiere på hans helt nye musikk, som er komponert sammen med Mira Tiruchelvam og Bård Aarvik. Vi har allerede hørt et par smakebiter: ehmmm … gled dere!

I tillegg får dere dj-sets med jungelenbois Kamuflars, Simon Alejandro og Malte Sanggaard. Guttene spiller alt fra ny Nordnes-funk til gammel ghanesisk highlife.

GUTU ABERA
Gutu Abera, vokal
Dipha Tiruchelvam, kor
Anney Niyokindi, kor
Bård Aarvik, gitar
Jonas Hamre, tenor sax
Mira Tiruchelvam, fløyter og perkusjon
Nils Henrik Sagvåg, bass
Martin Wright, slagverk

Gutu Abera er klar til å utforske musikken han har hørt på siden barndommen. Den lovende oromo-artisten (den største folkegruppen i Etiopia) har hentet inspirasjon fra bl.a. de etiopiske musikklegendene Ali Birra, Ababa Abeshu, Hachalu Hundesa og sjangre som malisk blues og vest-afrikansk afrobeat. Gutu byr på sine poetiske og samfunnsaktuelle sangtekster. Han har en særegen og kraftfull stemme, samt en tydelig tilstedeværelse på scenen.

Musikken er komponert i samarbeid med den tamilske komponisten Mira Tiruchelvam og musiker og komponist Bård Aarvik. Musikerne i bandet er godt forankret i den musikalske bergensscenen og er bla. kjent fra band som 9 Grader Nord, Miss Tatis Angola70, Sindio, Húm, Havene, Halie, Malstrøm og BFUung.


KAMU & SIMON ALEJANDRO
“Kamuflars” EP ute nå via Mhost Likely og Jungelen


Arrangementet blir gjennomført uten publikum og er en del av Bergen Kunsthalls satelittprogram på Bergen Kjøtt: Landmark Satellitt. ‘Jungelen 5 år’ er støttet av Sparebanken Vest.

Jungelen er en Bergensk musikkplattform og klubbkveld, stiftet av Simon Alejandro i 2011, som samarbeider med lokale og internasjonale aktører, med et nettverk basert på en felles lidenskap for musikk og dans. I februar 2021 feirer Jungelen 5 år som klubbkveld på Landmark, Bergen Kunsthall med en strømmet konsert med etiopiske Gutu Abera og dj-sets fra blant andre Kamuflars og Simon Alejandro på Bergen Kjøtt.

Til toppen